Om vægtklinik og lus

Børn med tendens til overvægt

Tilbud til børn under 3 år:

Kontakt den lokale sundhedsplejerske.

Tilbud til 3-18-årige:

Vejen til vægtstop tilbyder specialuddannede sundhedsplejersker hjælp, støtte og vejledning til at stoppe vægtøgning, hvilket til sidst vil gøre, at barnet slanker sig mens det vokser. Resultater er: Trives bedre socialt. Bliver gladere. Får større selvtillid. Derudover undgås de følgesygdomme, som på sigt er forbundet med overvægt (fx diabetes (sukkersyge), forhøjet blodtryk, fedtlever og forhøjet kolesterol).

Hvem kan deltage:

Familier med børn/unge der: Er mellem 3 og 18 år. Har et BMI over 90 % percentilen for køn og alder (spørg din læge eller sundhedsplejerske). Er motiveret for at ændre livsstil. Det er vigtigt at hele familien er indstillet på at omlægge vaner. Som en del af dette, er det vigtigt, at I kommer til og overholder de aftalte tider.

Læs mere i pjecen Vejen til vægtstop

Kontakt den lokale sundhedsplejerske eller sundhedsplejerske Birgitte Gaarde, bg@vejen.dk, mobiltlf. 30170879, der er tovholder for vægtklinikken på Brørup Sundhedscenter.

Lus

Sæt gerne på forældreintra/aula uge 33 og uge 1:

Alle forældre opfordres til at undersøge deres børn for lus på Store Lusedag.

Store Lusedag afholdes i Vejen Kommune to gange om året:

  • Første fredag efter skoleferien i januar og august,

hvor luseplagen er størst. Erfaringer og undersøgelser viser, at luseplagen mindskes ved fælles indsats. Kæm for lus i drivvådt hår og med godt lys. Findes levende lus skal fjernes, og hjemmet skal give besked til barnets pasning, skole/SFO og øvrig omgangskreds, så andre familier kan være særlig opmærksomme.

Læs mere i pjecen om Lus

Institutioner og skoler kan selv bestille papirudgave af pjecen i grafisk tryk på Vejen Kommunes medarbejder-intra.