Fælles lusehjælp

Sæt gerne på forældreintra/aula uge 33 og uge 1 (i 2020 uge 2):

Alle forældre opfordres til at undersøge deres børn for lus på Fælles Lusedag

Fælles Lusedag afholdes i Vejen Kommune to gange om året: Første fredag efter skoleferien i januar og august, hvor luseplagen er størst. Erfaringer og undersøgelser viser, at luseplagen mindskes ved fælles indsats. Kæm for lus i drivvådt hår og med godt lys. Findes levende lus skal de fjernes, og hjemmet skal give besked til barnets pasning, skole/SFO og øvrig omgangskreds, så andre familier kan være særlig opmærksomme.

Se mere på Sundhedsplejens hjemmeside vedr. lus

Institutioner og skoler kan selv bestille papirudgave af pjecen i grafisk tryk på Vejen Kommunes medarbejder-intra.

Forslag til info til forældre, hvis barn starter i dagtilbud, selv medbringer barnevogn og sele, og hvor barnevognen står fast i dagtilbuddet:

Sunde børn i barnevogne

  • Hvert barn medbringer egen madras, sengetøj, sengelinned og godkendt sovesele.
  • Hvert barns sengetøj opbevares under tørre og ventilerede forhold.
  • Det forventes at forældre ved ankomst hver dag lægger eget barns sengetøj i barnevognen, og knapper selen korrekt. Ved afhentning hver dag forventes det, at forældre knapper selen op, og lægger eget barns sengetøj på den tørre og ventilerede opbevaringshylde.
  • Sengetøjet tages med hjem og vaskes hver anden uge og ved behov.
  • Madras betræk en gang i måneden og ved behov.
  • Dyner og evt. puder vaskes 2 gange årligt ved 60 grader.

Hvorfor kan personalet ikke udføre opgaven? Det er meget hårdt for personalets fingre at skulle knappe flere seler op og i hver dag. Det er vigtigt sengetøjet opbevares tørt, så barnet har et sundt sovested. Derfor forventes forældre at udføre opgaven.